gluténmentes főétel, karaj savynú káposztával

Tepsis karaj savanyú káposztával, héjában sült krumplival

Tele van ízekkel, tápláló, egyszerűen elkészíthető: tepsis karaj savanyú káposztával és héjában sült krumplival. Imádni fogja a család!

Tepsis karaj savanyú káposztával, héjában sült krumplival hozzávalói:

Tepsis karaj savanyú káposztával, krumplival elkészítése:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, a burgonyát mosd meg nagyon alaposan.
  • A tepsit vastagon kend ki zsírral.
  • A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát, majd fektesd őket a kizsírozott tepsibe és szórd meg majoránnával.
  • A vöröshagymát vágd 6-8 cikkre és a fokhagymagerezdekkel együtt dugdosd be őket a húsok közé.
  • Önts a tepsibe 2-3 dl vizet vagy húsleves alaplevet, alufóliával fedd le a tepsit és 180 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt süsd át a karajszeleteket.
  • A megmosott burgonyákat borítsd be alufóliával és 1 órán át süsd őket a tepsi mellett. Célszerű akkor betenned a sütőbe, amikor a hús káposzta nélkül már egy órája sül és még egy órája van vissza. Így egyszerre készülnek el, semmi nem hűl ki.
  • Másfél óra múlva vedd ki a fokhagymagerezdeket és tedd a savanyú káposztát a hússzeletek közé, köré. Most alufólia nélkül tedd vissza a sütőbe a tepsit és kb. 30 perc alatt süsd át a tartalmát. Közben a káposzta átsül a húsok pedig megpirulnak.
  • Közben a fokhagymagerezdeket nyomkod szét és keverd bele a tejfölbe. Sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Ha a burgonyák átsültek vedd ki őket és ha kissé meghűltek vedd le róluk az alufóliát. Ha még kissé hűltek vágd keresztbe be őket és kanalazz a közepükbe a fokhagymás tejfölből.
  • Találd a karajszeleteket, a sült savanyú káposztával és a tejfölös krumplival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük