Gluténmentes túrótorta

Őszibarackos túrótorta ropogós csokoládés alappal gluténmentesen

Túrótorta hozzávalói:

Alap:

Rakomány:

Túrótorta elkészítése:

  • Gőz felett olvaszd meg a kétféle csokit a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, a mandulalapkákat és a kukoricapelyhet. Egy kb. 25 cm-s kapcsos tortaforma aljába nyomkod bele a masszát egyenletesen. Fél órára tedd be a hűtőbe.
  • Ha friss őszibarackkal dolgozol hámozd meg és kb. a 2/3-át kockázd fel, az 1/3-át pedig vágd szép szeletekre és locsold meg citromlével.
  • Keverd össze a mascarponét a túróval, a cukorral és a citrom reszelt héjával.
  • A lapzselatinokat áztasd vízbe, majd nyomkod ki. A kiázott zselatinlapokat a citrom levével és esetleg 1-2 evőkanál vízzel melegíts össze. Ha langyosra hűlt keverd hozzá a mascarponés krémhez. Add hozzá a felkockázott őszibarackot is.
  • A krémes masszát simítsd rá a csokis alapra és 3 órára tedd a hűtőbe.
  • Ha megszilárdult a tetejére szépen helyezd el a felszeletelt barackokat.
  • Készíts tortazselét a csomagolás utasítás szerint és kanalazd a barackokra.

További hasonló gluténmentes torta receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük