Túrótorta hozzávalói:
Alap:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 marék (kb. 20 g) mandulalapka
- 10 dkg durvára tört kukoricapehely
Rakomány:
- 60 dkg őszibarack
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 35 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom
- 6 lap fehér zselatin
- 1 zacskó tortazselé
Túrótorta elkészítése:
- Gőz felett olvaszd meg a kétféle csokit a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, a mandulalapkákat és a kukoricapelyhet. Egy kb. 25 cm-s kapcsos tortaforma aljába nyomkod bele a masszát egyenletesen. Fél órára tedd be a hűtőbe.
- Ha friss őszibarackkal dolgozol hámozd meg és kb. a 2/3-át kockázd fel, az 1/3-át pedig vágd szép szeletekre és locsold meg citromlével.
- Keverd össze a mascarponét a túróval, a cukorral és a citrom reszelt héjával.
- A lapzselatinokat áztasd vízbe, majd nyomkod ki. A kiázott zselatinlapokat a citrom levével és esetleg 1-2 evőkanál vízzel melegíts össze. Ha langyosra hűlt keverd hozzá a mascarponés krémhez. Add hozzá a felkockázott őszibarackot is.
- A krémes masszát simítsd rá a csokis alapra és 3 órára tedd a hűtőbe.
- Ha megszilárdult a tetejére szépen helyezd el a felszeletelt barackokat.
- Készíts tortazselét a csomagolás utasítás szerint és kanalazd a barackokra.