Ezt a gluténmentes tortát mindenki imádni fogja! Elkészítéséhez nem kell mestercukrásznak lenned, de az elismeréseket könnyen besöpörheted vele. Mandulás mascarponés torta.
Mandulás mascarponés torta hozzávalói:
Mandulás torta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 10 dkg méz
- 15 dkg darált mandula
A mandulás torta tetejére:
- 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár
Mascarponekrém:
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- méz ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
Mascarponekrém tetejére:
- 1 marék durvára tört mandula
Mandulás mascarponés torta elkészítése:
Mandulás torta:
- A darabokra tört étcsokit és a vajat gőz felett olvaszd meg.
- A tojássárgáját a mézzel keverd el, majd add hozzá a darált mandulát és a kissé meghűlt csokis elegyet.
- A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan keverd bele a masszába.
- Kerek sütőforma aljába tegyél sütőpapírt és simítsd bele a tésztát.
- 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
- Ha kihűlt a tészta kenj rá 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárt.
Mascarponekrém:
- A mascarponét keverd el a mézzel és a vaníliás cukorral.
- A habtejszínt verd fel és óvatosan keverd hozzá a mascarponéhoz.
- Az egész habos krémet kend fel a lekváros tésztára.
- Egy marék mandulát vágj durva darabokra és enyhén pirítsd meg. Ha meghűlt szórd a krém tetejére.