gluténmentes torta, mandulatorta, mascarponés süti

Ezt a gluténmentes tortát mindenki imádni fogja! Elkészítéséhez nem kell mestercukrásznak lenned, de az elismeréseket könnyen besöpörheted vele. Mandulás mascarponés torta.

Mandulás mascarponés torta hozzávalói:

Mandulás torta:

A mandulás torta tetejére:

  • 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár

Mascarponekrém:

Mascarponekrém tetejére:

  • 1 marék durvára tört mandula

Mandulás mascarponés torta elkészítése:

Mandulás torta:

  • A darabokra tört étcsokit és a vajat gőz felett olvaszd meg.
  • A tojássárgáját a mézzel keverd el, majd add hozzá a darált mandulát és a kissé meghűlt csokis elegyet.
  • A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan keverd bele a masszába.
  • Kerek sütőforma aljába tegyél sütőpapírt és simítsd bele a tésztát.
  • 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
  • Ha kihűlt a tészta kenj rá 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárt.

Mascarponekrém:

  • A mascarponét keverd el a mézzel és a vaníliás cukorral.
  • A habtejszínt verd fel és óvatosan keverd hozzá a mascarponéhoz.
  • Az egész habos krémet kend fel a lekváros tésztára.
  • Egy marék mandulát vágj durva darabokra és enyhén pirítsd meg. Ha meghűlt szórd a krém tetejére.

További gluténmentes torták receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük