gluténmentes torta, mandulatorta, mascarponés süti

Mandulás mascarponés torta

Mandulás mascarponés torta hozzávalói:

Mandulás torta:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg méz
  • 15 dkg darált mandula

A mandulás torta tetejére:

  • 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár

Mascarponekrém:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Mascarponekrém tetejére:

  • 1 marék durvára tört mandula

Mandulás mascarponés torta elkészítése:

Mandulás torta:

  • A darabokra tört étcsokit és a vajat gőz felett olvaszd meg.
  • A tojássárgáját a mézzel keverd el, majd add hozzá a darált mandulát és a kissé meghűlt csokis elegyet.
  • A tojásfehérjékből verj kemény habot és óvatosan keverd bele a masszába.
  • Kerek sütőforma aljába tegyél sütőpapírt és simítsd bele a tésztát.
  • 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
  • Ha kihűlt a tészta kenj rá 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárt.

Mascarponekrém:

  • A mascarponét keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • A habtejszínt fel fel és óvatosan keverd hozzá a mascarponéhoz.
  • Az egész habos krémet kend fel a lekváros tésztára.
  • Egy marék mandulát vágj durva darabokra és enyhén pirítsd meg. Ha meghűlt szórd a krém tetejére.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük