Nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerű és gyorsan elkészíthető, finom és számos feltéttel fogyasztható. Gluténmentes gofri mandulaliszttel és rizsliszttel.
Gluténmentes gofri rizsliszttel és mandulaliszttel hozzávalói:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 20 dkg rizsliszt
- 6 g gluténmentes sütőpor
- 10 dkg mandulaliszt
- kevés ásványvíz
Gluténmentes gofri elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd keverd bele a tojások sárgáját is.
- Egy tálba keverd össze a rizslisztet, a gluténmentes sütőport és a mandulalisztet.
- A vajas keveréket és a lisztes keveréket dolgozd össze, majd add hozzá a tojásfehérjehabot.
- Ha túl sűrű a tészta keverj bele néhány evőkanál ásványvizet.
- Forró gofrisütőben süsd ki a gofrikat.
- Ha a kisült gofrik kissé meghűltek tálald őket lekvárral, pudinggal, krémmézzel stb.