Van néhány almád, egy kevéske időd és nagyon enéél valami finomat? Ez a gluténmentes almás-tejes pite nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Gluténmentes almás-tejes pite hozzávalói:
- kevés vaj a piteforma kikenéséhez
- kevés gluténmentes morzsa
- 25 dkg rizsliszt
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 2 dl tej
- 4 db tojás
- kb. 6 db közepes alma
Gluténmentes almás-tejes pite elkészítése:
- Egy kb. 26 cm átmérőjű piteforma megtöltésére lesz elegendő az előírt alapanyagok fent megnevezett mennyisége.
- A piteformát kend ki vékonyan vajjal, majd szórd meg egyenletesen gluténmentes morzsával.
- Készítsd el a tejes pite tésztát. Ez nagyon hasonlít a palacsinta tésztájához.
- Keverd össze a rizslisztet, a kristálycukrot, a sót, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
- Egy másik tálban keverd össze az egész tojásokat és a tejet.
- Add a nedves hozzávalók elegyét a száraz hozzávalókhoz és keverd össze alaposan.
- Az almákat hámozd meg és kockázd fel kb. 2 x 2 cm-es darabokra. Dobd az almakockákat a morzsás piteformába, egyengesd el benne őket, majd öntsd rá az összekevert tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőbe süsd az almás tejes pitét kb. 35-40 perc alatt készre.
- Porcukorral megszórva tálald.