Kölesfelfújt, gluténmentes sütemény, gluténmentes ételek

A köles fontos magnézium forrás, gazdag B vitaminban, kiváló antioxidáns, jó hatással van a koleszterinszintre, jó minőségű fehérjeforrás és szerencsére gluténmentes is. Szerezz be egy adag kölest és legyen a következő nasi gluténmentes köleskoch. Íme a recept.

Gluténmentes köleskoch recept hozzávalói:

Köleskoch elkészítése:

  • Alaposan mosd át a köles, hogy elveszítse keserűségét, majd tedd fel főni 8 dl sós vízben és főzd puhára. Erősen habzik, könnyen kifut, figyelj rá és kevergesd. Hagyd kihűlni.
  • A tojásokat válaszd ketté.  A tojások fehérjéből robotgéppel néhány perc alatt verj kemény habot.
  • Keverd össze a tojások sárgáját a rizsliszttel, a darával a mézzel, kis sóval, a citromlével.
  • Ha kihűlt a köles keverd hozzá a tojásos masszát, majd óvatosan a tojásfehérjékből vert habot.
  • Ez egy közepes tepsire való adag. A tepsit kend ki zsiradékkal és öntsd bele a masszát.
  • Kedved szerint szórhatsz a köleses masszába gyümölcsöket, magokat vagy kanalazhatsz bele lekvárt.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percen át.
  • Tálald vaníliás porcukorral vagy krémmézzel.

További gluténmentes kölessel készült receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük