Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis szokatlan megoldás: fordított almatorta gluténmentesen nem csak gluténérzékenyeknek.
Fordított almatorta gluténmentesen hozzávalói:
- 1 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg rizsliszt
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom leve
- csipet só
Fordított almatorta gluténmentesen elkészítése:
- Az almákat hámoz meg és vágd fel cikkekre. Egy almát 4-6 cikkre.
- A tortaforma alját szórd meg kb. 5-6 dkg cukorral, erre fektesd rá az almacikkeket, azok tetejét szórd meg a vaníliás cukorral.
- Válaszd szét a tojásokat. A fehérjékből verj kemény habot. A sárgákat is habosítsd fel.
- A maradék 15 dkg cukrot keverd habosra a vajjal, majd add hozzá a tojássárgákat, a citrom levét, a sót és a rizslisztet. Végül óvatosan dolgozd bele a tojásfehérje habot.
- A tésztát öntsd az almák tetejére.
- 180 fokon süsd meg a tortát.
- Ha kihűlt, a tortát fordítsd rá egy tálra, úgy, hogy, ami eddig az alja volt, az most felülre kerüljön.
Jó étvágyat!