gluténmentes süti, almatorta, egyszerű torta

Fordított almatorta gluténmentesen

Fordított almatorta gluténmentesen

Fordított almatorta gluténmentesen hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg rizsliszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • csipet só

Fordított almatorta gluténmentesen elkészítése:

  • Az almákat hámoz meg és vágd fel cikkekre. Egy almát 4-6 cikkre.
  • A tortaforma alját szórd meg kb. 5-6 dkg cukorral, erre fektesd rá az almacikkeket, azok tetejét szórd meg a vaníliás cukorral.
  • Válaszd szét a tojásokat. A fehérjékből verj kemény habot. A sárgákat is habosítsd fel.
  • A maradék 15 dkg cukrot keverd habosra a vajjal, majd add hozzá a tojássárgákat, a citrom levét, a sót és a rizslisztet. Végül óvatosan dolgozd bele a tojásfehérje habot.
  • A tésztát öntsd az almák tetejére.
  • 180 fokon süsd meg a tortát.
  • Ha kihűlt, a tortát fordítsd rá egy tálra, úgy, hogy, ami eddig az alja volt, az most felülre kerüljön.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük