A hajdina – vagy másik ismert nevén pohánka – értékes vitaminforrás, kiemelkedően magas az élelmirost tartalma, vegyszer nélkül termeszthető gluténmentes gabona. Ha valami újszerűre vágysz készíts vele egy gluténmentes hajdinafelfújtat.

Gluténmentes hajdinafelfújt hozzávalói:

Gluténmentes hajdinafelfújt elkészítése:

  • Kb. háromszoros mennyiségű sós vízben főzd meg a hajdinát és hagyd langyosra hűlni.
  • Az egész tojásokat keverd el a vaníliás cukorral, a mézzel és az olívaolajjal. Reszelt bele a narancsok héját és facsard bele a levüket.
  • A tojásos keverékbe keverd bele a főtt hajdinát és a rizslisztet. Nokedlitésztára emlékeztető állagot kell, hogy kapj. Szükség esetén keverj hozzá vizet.
  • A tésztát papírral bélelt tepsibe terítsd el és 180 fokon süsd meg kb. 30 perc alatt.
  • Ha megsült, hagyd teljesen kihűlni.
  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokit a kókuszzsírral és öntsd a hideg tészta tetejére.
  • Ha megdermedt a csoki a sütemény tetején vágd kockákra.

A hajdina egyéb elnevezései:

  • pohánka,
  • tatárka,
  • tatárbúza,
  • kruppa,
  • haricska (Erdélyben).

További gluténmentes hajdinával készült receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük