A világ egyik legegyszerűbb sütije a muffin, aminek szerencsére ezernyi változata elkészíthető. Csak össze kell keverni a hozzávalókat és már sütheted is. Ez a recept egy tejcsokis muffin gluténmentesen.
Tejcsokis muffin gluténmentesen hozzávalói:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 30 dkg rizsliszt
- 1 cs. gluténmentes sűtőpor
- 9 dkg kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 1 tk. vanília aroma
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
Tejcsokis gluténmentes muffin elkészítése:
- A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
- A tejcsokit reszeld le.
- Keverd össze egy tálba a rizslisztet, a gluténmentes sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.
- A 2 db egész tojást verd habosra.
- Egy másik tálba keverd el a vajat, a vanília aromát, a felvert tojásokat és a tejet.
- A száraz és nedves hozzávalókat, vagyis a rizslisztes keveréket és a vajas keverékeket keverd össze, majd végül keverd bele a lereszelt tejcsokit is.
- Kivajazott muffin formákba vagy muffin papírba kanalazd a tésztát és a 200 fokos sütőbe 15-20 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed a muffinokat a sütőből végezz tűpróbát, hogy biztosan átsültek-e a muffinok.
- Ez a tésztamennyiség kb. 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin ad ki.