A muffint minden édesszájú szereti és ételallergia miatt sem kell lemondani róla. Ez egy tojás-, tej- és gluténmentes csokis muffin, ami egyszerűen és nagyon könnyen elkészíthető. Próbáld ki!
Tojás-, tej- és gluténmentes csokis muffin hozzávalói:
- 200 g rizsliszt
- 150 g kristálycukor
- 3 csapott evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál 10 %-os étkezési ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 dl kókuszolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,8 – 1 dl víz
- opcionális: csokoládépasztilla, csokoládécsepp
Tojás-, tej- és gluténmentes muffin elkészítése:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a kristálycukrot, a csipet sót ás a vaníliás cukrot, majd szitáld bele a kakaóport és a , szódabikarbónát.
- Keverd össze a nedves hozzávalókat: az ecetet (a szódabikarbóna miatt kell) és a kókuszolajat.
- A száraz alapanyagokhoz keverd hozzá az olajos elegyet és adj hozzá annyi vizet, hogy jól kezelhető muffin tésztát kapj.
- A tésztába keverhetsz csokoládépasztillát, csokoládécseppet is.
- Kanalazd a tésztát a muffin formákba és 170-180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.
Jó étvágyat!