A muffin ezerféleképpen elkészíthető, itt egy gluténmentes szilvalekváros receptet találsz, amit mindenki imádni fog. Gluténmentes szilvásgombóc muffin.
Gluténmentes szilvásgombóc muffin hozzávalói:
Tészta:
- 30 dkg rizsliszt
- 1 csomag tojás
- 2 tojás
- 10 dkg méz
- 5 dkg puha vaj
- 1 pohár joghurt
- 15 dkg házi szilvalekvár
- 3 evőkanál víz
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Töltelék:
- 25 dkg szilvalekvár
Tetejére:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj vagy vaj
Gluténmentes szilvásgombócos muffin elkészítése:
- Keverd össze a rizslisztet, a sütőport és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverd össze a 2 db egész tojást, a mézet, a vajat, a joghurtot, a szilvalekvárt és a vizet.
- A lisztet keverd bele a tojásos-mézes masszába.
- A szilvalekvárból vizes kézzel készíts apró gombócokat.
- A tésztát kanalazd bele a muffin formákba és mindegyik muffin közepébe nyomj bele egy szilvalekvár gombócot.
- Süsd meg a muffinokat 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt.
- Az étcsokoládét a kókuszolajjal olvaszd meg vízgőz felett, keverd egyneművé. Ha kihűltek a muffinok a tetejüket mártsd bele a csokiba. Ha a csoki megdermedt a muffnok tetején tálalható.