Gluténmentes szilvásgombóc muffin

Gluténmentes szilvásgombóc muffin

Gluténmentes szilvásgombóc muffin hozzávalói:

Tészta:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 csomag tojás
  • 2 tojás
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 pohár joghurt
  • 15 dkg házi szilvalekvár
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Töltelék:

  • 25 dkg szilvalekvár

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Gluténmentes szilvásgombóc muffin elkészítése:

  • Keverd össze a rizslisztet, a sütőport és a fahéjat.
  • Egy másik tálban keverd össze a 2 db egész tojást, a mézet, a vajat, a joghurtot, a szilvalekvárt és a vizet.
  • A lisztet keverd bele a tojásos-mézes masszába.
  • A szilvalekvárból vizes kézzel készíts apró gombócokat.
  • A tésztát kanalazd bele a muffin formákba és mindegyik muffin közepébe nyomj bele egy szilvalekvár gombócot.
  • Süsd meg a muffinokat 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt.
  • Az étcsokoládét az olajjal olvaszd meg vízgőz felett, keverd egyneművé. Ha kihűltek a muffinok a tetejüket mártsd bele a csokiba. Ha a csoki megdermedt a muffnok tetején tálalható.

 

Muffinsütés tippek

Vajjal sütsz? Íme néhány praktika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük