Gluténmentes zabpelyhes tócsi hozzávalói:
Imádod a tócsit, de kipróbálnál egy újabb változatát, amit a gluténérzékeny családtagok is megehetnek? Próbáld ki: gluténmentes zabpelyhes tócsi!
- 70 dkg reszelt krumpli
- 3 egész tojás
- kb. 10 dkg gluténmentes zabpehely (tört vagy egész is jó)
- só
- zsiradék a sütéshez
Gluténmentes zabpelyhes tócsi elkészítése:
- A burgonyát hámozd meg és reszeld le vagy aprítóval aprítsd fel.
- Add a reszelt krumplihoz a 2 db egész tojást, egy csipet sót és jól keverd össze.
- Ha hagyod kicsit állni a só miatt a krumpli egy kis levet fog ereszteni, így valószínűleg több zabpelyhet fel fel.
- Adj a krumplis keverékhez annyi zabpelyhet, hogy se száraz, se túl nedves ne legyen a tócsitészta.
- Serpenyőben forrósíts zsiradékot. A tócsit se nem bő, se nem kevés zsiradékban kell sütni. Legyen alattuk annyi, hogy ez éppen sülő tócsi alsó fele mindenhol érintkezzen kevés zsiradékkal.
- Kanállal merj a forró olajra tócsitészta halmokat, azokat lapítsd ki és mindkét felüket süsd aranybarnára.
- Tálalás fokhagymagerezddel, tejföllel és sóval.
Jó étvágyat!