Kiszakadnál a megszokott rántott hús, búbos hús, töltött hús háromszögből? Unod már a megszokott pörkölt, fasírt, sült hús megoldásokat? Változtass, ne legyen unalmas a vasárnapi ebéd! Íme egy nagyszerű tipp: aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető és csak néhány hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.
Baconbe tekert karaj hozzávalói:
- 10 szelet sertéskaraj
- 10 db aszalt paradicsom
- 10 szelet bacon szalonna
- só ízlés szerint
- némi őrölt bors
- néhány evőkanál zsiradék
- 3 dl húsleves alaplé
Aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj elkészítése:
- A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd mindkét oldalát a hússzeleteknek.
- A karajszeletekre tegyél 1 – 1 darab aszalt paradicsomot és tekerd fel szorosan a húsokat.
- Ezután mindegyik göngyöleget tekerd körbe 1 – 1 szelet bacon szalonnával.
- Egy tepsit kenj meg vékonyan zsiradékkal, majd fektesd bele a hústekercseket a tepsibe. Öntsd rá a húsleves alaplevet, majd takard le alufóliával.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd a letakart karajtekercseket 45 percig, majd vedd le az alufóliát és takarás nélkül süsd további 10-15 percig, míg a baconök aranybarnára pirulnak és az alaplé is elillan.
- Ehhez a húsételhez sokféle köret jól passzol. Készíthetsz hozzá burgonyapürét, krumplisalátát, hasábburgonyát, hagymás tört krumplit, párolt rizst, polentát, főtt quinoát stb.