Egy finom gombás-húsos étel receptet keresel? Mondjuk egy karaj szaftos gombás raguval és bármilyen körettel?Nagyon finom és tápláló: szaftos gombás karaj. Jó étvágyat!
Gombás ragus karaj hozzávalói:
- 1 kg sertéskaraj
- 250 g csiperkegomba
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- néhány evőkanál zsiradék
- 0,5 l húsleves alaplé
- só
- őrölt bors
- 1 kávéskanál szárított morzsolt kakukkfű
<script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<ins class=”adsbygoogle” style=”display:block; text-align:center;” data-ad-layout=”in-article” data-ad-format=”fluid” data-ad-client=”ca-pub-8335934150480715″ data-ad-slot=”8403069200″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Szaftos gombás karaj elkészítése:
- A karajt szeleteld fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre, klopfold ki a hússzeleteket, majd minden szelet mindkét oldalát sózd és borsozd.
- A vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel, a gombát mosd meg és szeleteld fel.
- A zsiradékot melegítsd fel és a karajszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süsd benne. A rövid hőkezelés után a karajszeleteket vedd ki a zsiradékból és tedd félre.
- A megmaradt zsiradékon kezd el dinsztelni a felaprított vöröshagymát. Ha szükséges pótold a hiányzó zsiradékot.
- Ha a hagyma megpuhult, tedd a karajszeleteket rá és öntsd a húsleves alaplé felét az edénybe. Fedő alatt közepes lángon kezd el párolni a húst.
- Ha a hús már majdnem megpuhult, tedd rá a felszeletelt gombát és öntsd rá a maradék húsleves alaplevet.
- Időnként rázogasd meg az edényt, így nem törik össze a gomba és főzd addig az ételt, míg a gomba és a hús is megpuhul.
- Ha túl híg a szaft vedd le a fedőt és párold el a felesleges nedvességet. Ha kész, szórd meg a kakukkfűvel.