szaftos gombás karaj

Egy finom gombás-húsos étel receptet keresel? Mondjuk egy karaj szaftos gombás raguval és bármilyen körettel?Nagyon finom és tápláló: szaftos gombás karaj. Jó étvágyat!

Gombás ragus karaj hozzávalói:

<script async=”” src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>

<ins class=”adsbygoogle” style=”display:block; text-align:center;” data-ad-layout=”in-article” data-ad-format=”fluid” data-ad-client=”ca-pub-8335934150480715″ data-ad-slot=”8403069200″></ins>

<script>

     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

</script>

Szaftos gombás karaj elkészítése:

  • A karajt szeleteld fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre, klopfold ki a hússzeleteket, majd minden szelet mindkét oldalát sózd és borsozd.
  • A vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel, a gombát mosd meg és szeleteld fel.
  • A zsiradékot melegítsd fel és a karajszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süsd benne. A rövid hőkezelés után a karajszeleteket vedd ki a zsiradékból és tedd félre.
  • A megmaradt zsiradékon kezd el dinsztelni a felaprított vöröshagymát. Ha szükséges pótold a hiányzó zsiradékot.
  • Ha a hagyma megpuhult, tedd a karajszeleteket rá és öntsd a húsleves alaplé felét az edénybe. Fedő alatt közepes lángon kezd el párolni a húst.
  • Ha a hús már majdnem megpuhult, tedd rá a felszeletelt gombát és öntsd rá a maradék húsleves alaplevet.
  • Időnként rázogasd meg az edényt, így nem törik össze a gomba és főzd addig az ételt, míg a gomba és a hús is megpuhul.
  • Ha túl híg a szaft vedd le a fedőt és párold el a felesleges nedvességet. Ha kész, szórd meg a kakukkfűvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük