Mindössze 30 percre van szükséged ennek a finom, zamatos, gluténmentes ételnek az elkészítéséhez. Baconbe tekert csirkemáj sütőben. Csak néhán egyszerű hozzávaló kell hozzá, 10 perc előkészület, 20 perc sütés és kész is.
Baconbe göngyölt csirkemáj hozzávalói:
- 12 db csirkemáj
- 1 teáskanál szárított morzsolt majoránna
- fél teáskanál szárított morzsolt petrezselyem
- 12 szelet bacon szalonna
- opcionális 12 szem aszalt szilva
Baconbe tekert csirkemáj elkészítése sütőben:
- A csirkemájakat mosd meg, cseppegtesd le és tisztítsd meg. Szórd meg a szárított majoránnával és a petrezselyemmel.
- Teríts ki egy szelet bacon szalonnát tegyél rá 1 db csirkemájat és ha aszalt szilvád is van azt is. Ezután szorosan tekerd fel a bacont a közepében a májjal és a szilvával. Ezt ismételd meg az összes többi baconnel és csirkemájjal.
- A tekercseket tedd egy tepsibe. Zsiradék nem szükséges a tekercsek alá.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsülnek a baconös csirkemájas tekercsek.
A máj jótékony hatásai
„Ha valaki szereti a májat, akkor beillesztheti az étrendjébe, hiszen ezzel nagyon könnyen biztosíthatja például a szervezetének szükséges A- és D-vitamint. A D-vitamin pótlására a legalkalmasabb a máj, a halmájolajok, és a tojás fogyasztása. Azonban érdemes megbízható helyről vásárolni a májat, illetve, ha tehetjük, előnyben részesíteni a biotermékeket (ezeknél ugyanis kevésbé szennyezett a környezet, melyben az állat felnő, illetve az állatokat nem kezelik hormonokkal, antibiotikumokkal). A fiatalabb állatok mája mindig kevesebb méreganyagot tartalmaz, így marha helyett válasszunk például borjút.”
Forrás: www.hazipatika.com