Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és ráadásul még gluténmentes is: torta citromos mascarponehabbal. Próbáld ki!
Citromos-mascarponés torta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 5 evőkanál kristálycukor
- 250 g mascarpone krémsajt
- 2 dl habtejszín
- kb. 8-10 dkg porcukor ízlés szerint
- 1 db nagyobb citrom leve
- 10 dkg kandírozott citromhéj / kandírozott narancshéj vegyesen
Torta elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a gluténmentes lisztkeveréket is és újra keverd át alaposan.
- A cukros-lisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
- A tortaformát kend ki vékonyan zsiradékkal és szórd meg gm. liszttel.
- Öntsd a tésztát a tepsibe és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát. Minden sütő más, de kb. 12-14 perc alatt átsül a tészta.
- Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
- Ha kihűlt a piskóta vedd le róla a gyűrűt és vágd ketté.
- Készítsd el a krémet. Ehhez először verd fel a habtejszínt.
- Facsard ki a citrom levét.
- A mascarponét is keverd át a robotgéppel, majd add hozzá a porcukrot és a citromlevet apránként dolgozd bele.
- Ezután forgasd bele a habtejszínt is a mascarponés masszába.
- Ha elkészült a citromos mascarpone krém, kend meg vele az alsó tortalapot, majd szórd meg a kandírozott citrom- illetve narancshéj darabok felével (5 dkg). Ezután tedd rá a felső piskótalapot és azt is kend meg vele. Tedd be a hűtőbe kb. fél órára, hogy tudjon kissé szilárdulni, majd az egész külső felületét kend meg a maradék citromos krémmel.
- A maradék 5 dkg kandírozott citrushéjjal megszórod a torta tetejét is egyenletesen.
- Tálalásig tedd vissza a hűtőbe.