Egy darab sertéskaraj, néhány alapvető fűszer és különösebb előkészületek nélkül egyszerűen és gyorsan elkészíthető: egyben sült karaj baconbe tekerve.
Egyben sült baconos karaj hozzávalói:
- kb. 1 kg sertéskaraj
- 20 dkg bacon szalonna
- fél evőkanál só
- negyed teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 + 2 evőkanál zsiradék
- 2 db közepes vöröshagyma
Baconbe tekert egyben sült karaj elkészítése:
- Készítsd el a karaj sütéséhez a pácot. Keverd össze a sót, az őrölt borsot és fűszerköményt 4 evőkanál zsiradékkal. Ha már sertéshúst készítesz célszerű sertészsírt használnod. Majd keverd a pácba a zúzott fokhagymát.
- A karaj minden oldalát kend be alaposan a páccal, majd tedd félre kb. 1 órára pihenni.
- Mielőtt beburkolnád a karajt a baconnel a lefolyt páclevet kend vissza a húsra, majd félfedésbe fektesd a baconszeleteket a karajdarabra. Ha lehet mindenhol fedje bacon a karajt.
- A vöröshagymákat pucold meg és nyolcadod el őket.
- Egy hőálló tál aljára kenj 2 evőkanál zsiradékot erre rakd a vöröshagyma cikkeket, majd erre fektesd a baconbe tekert karajt.
- Alufóliával takard le a hőálló tálat és 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel süsd 50 percig az ételt, majd vedd le az alufóliát és pirítsd aranybarnára a bacon tetejét.
- Az egyben sült karaj baconbe tekerve kiváló bármilyen burgonyakörettel, különböző rizsköretekkel.