baconbe tekert töltött karaj, hasselback burgonya

Baconbe tekert karaj Hasselback burgonyával

Előrukkolnál valami újdonsággal, ami mutatós, finom és tápláló? A megoldás: baconbe tekert töltött karaj hasselback burgonyával.

Baconbe tekert karaj hozzávalói:

Baconbe tekert karaj elkészítése:

  • A karajszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd mindkét oldalát a húsdaraboknak.
  • A kiterített karajszeletekre tegyél 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd tekerd fel őket szorosan és tekerj a hústekercsekre 2-2 szelet bacon szalonnát, úgy, hogy a csavarodó bacon mindig fedje az alatta lévő részt.
  • Egy sütőedényt, tepsit kenj ki vékonyan vajjal és tedd bele a baconos karajtekercseket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45 percig alufóliával lefedve, majd további 15 percig alufólia nélkül.

Hasselback burgonya hozzávalói:

Hasselback burgonya elkészítése:

  • A krumplikat mosd és hámozd meg, majd vagdosd meg a felületét 4-5 mm-enként, de ne vágd át teljesen a burgonyákat.
  • Melegítsd össze a vajat, az olívaolajat, a mézet, amjd keverd bele a citromlevet a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
  • A sütőedényt vékonyan kend ki zsiradékkal, tedd bele a bevagdosott burgonyákat és egy kiskanál segítségével csepegtesd az olívaolajos-fűszeres elegyet a krumplik lamellái közé.
  • A maradék lével locsold meg a krumplik felületét.
  • Alufóliával fedd le a tepsit és a 180 fokos sütőbe tedd be. Kb. 45 perc sütés után vedd le az alufóliát és süsd még 10-15 percig, míg a krumplik teteje aranybarna nem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük