aszalt sárgabarackkal töltött sertéskaraj

Aszalt sárgabarackkal töltött sertéskaraj

Kipróbálnál valami újat? Ne kellejen vele sokat pepecselni, de finom és egészséges legyen? Íme: aszalt sárgabarackkal töltött sertéskaraj.

Töltött sertéskaraj hozzávalói 4 fő részére:

Aszalt sárgabarackkal töltött sertéskaraj elkészítése:

  • A karajdarabot egy éles késsel nyisd ki, vagyis formázz belőle egy nagy darab lapos húst.
  • A kiterített hús közepére fektesd több sorba és oszlopba az aszalt sárgabarackokat, majd szorosan tekerd fel a húsdarabot.
  • Egy zsinórral több helyen kötözd körbe, hogy ne lazuljon meg a töltött hús.
  • Készítsd el a pácot. Keverd össze egy tálkában a fűszerköményt, a babérlevelet, a pirospaprikát, az olajat, a sót és a borsot. Ezután öntsd egyenletesen a töltött karajra a pácot, kend el rajta, hogy mindenhova jusson belőle és tedd be a hűtőbe kb. 2 órára pihenni.
  • Közben pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
  • A húst a pihentetés után tedd át egy nem túl nagy tepsibe, szórd köré a feldarabolt vöröshagymát és fokhagymát, valamint önts rá 2 dl vizet.
  • Egy sütőpapírral takard le a húsdarabot, majd az egész tepsit alufóliával.
  • 170 fokra előmelegített sütőben süsd 1,5 órán át, majd vedd le az alufóliát és a sütőpapírt és süsd, pirítsd 190 fokon további 15 percig.
  • Ha elkészült vedd ki és hagyd, hogy kissé meghűljön, így szebben és könnyebben szeletelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.