Nincs otthon gluténmentes zsemléd, amivel készíthetnél egy gluténmentes fasírtot? Sebaj, itt a megoldás: zabpelyhes fasírt gluténmentesen. Fasírt, fasírozott, vagdalt vagy hús. Hívd bárhogy és próbáld ki ezt a remek gluténmentes változatát!
Zabpelyhes fasírt gluténmentesen hozzávalói:
- 50 dkg darált sertéshús (comb, lapocka, dagadó)
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 2 egész tojás
- só
- pirospaprika
- bors
- majoránna
- gluténmentes panírmorzsa
- zsiradék a sütéshez
Gluténmentes zabpelyhes fasírt elkészítése:
- A darált húsba dolgozd bele az apróra felkockázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zabpelyhet és a 2 db egész tojást.
- Ízlés szerint fűszerezd a sóval, csemege és akár csípős pirospaprikával, borssal, valamint majoránnával.
- Hagyd 30-60 percet állni a jól összedolgozott fasírttésztát, hogy az ízek kissé össze tudjanak érni.
- Formázz a fasírthúsból apró golyókat vagy korongokat és forró zsiradékban süsd őket aranybarnára.
- Ha nem szeretnéd bő zsiradékban megúsztatni, akkor fektess egy sütőpapírt egy tepsibe kend meg kevés zsiradékkal a felületét, majd helyezd bele a zabpelyhes fasírtokat és éppen csak locsold meg őket zsiradékkal. 220 fokra előmelegített sütőben süsd meg a húspogácsákat, de mielőtt kivennéd őket vizsgáld meg, hogy teljesen átsültek-e.
- A fasírt mellé számos gluténmentes köret jól megy. Pl. szintén gluténmentes sajtos burgonyakrokett, főtt basmati rizs, petrezselymes burgonya, bajor krumplisaláta, burgonyapüré, csőben sült burgonya (gluténmentes) , osztrák krumplisaláta stb.