barna rizs készítése, gluténmentes köret

Barna rizs főzése

Barna rizs köret: nem csak a kalóriatartalma alacsonyabb, mint a fehér rizsé, hanem a szénhidráttartalma is. A barna rizs főzése kicsit hosszadalmasabb, de a végeredmény nagyszerű rostban gazdag gabonaköret.

Barna rizs hozzávalói:

  • 1 rész barna rizs
  • 2-2,5 rész víz
  • zsiradék
  • opcionális: fűszerek, ételízesítő

Barna rizs elkészítése, főzése:

  • A barna rizs mosd jól át és öntsd / csepegtesd le róla a vizet.
  • A főzővizet forrald fel.
  • A zsiradékot forrósítsd fel és tedd bele a megmosott barna rizst. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
  • Ha megpirult a rizs öntsd fel 2-2,5-szeres vízmennyiséggel, sózd meg. Fűszereket, ételízesítőt is adhatsz hozzá, de vigyázz ne legyen túl sós.
  • Fedő alatt főzd. Időnként nézz bele, hogy mennyire puhult meg. Ha szükséges apránként pótold a vizet. Kevergetni nem szükséges.
  • Kb. 50-60 perc alatt készül el a barna rizs.
  • Kiváló körete húsos ételeknek: pörkölt, borsos tokány, borjúpaprikás, sült kacsamell, szaftos csirkemell, sült csirkeszárny, sörös aprópecsenye, burgundi szarvascomb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük