Gluténmentes őszibarackos rizstorta hozzávalói:
Tésztához:
- 100 g rizs
- 400 ml tej
- 1 csipet só
- kb. 500-600 g őszibarack
- 200 g cukor
- 3 db tojássárgája
- vaj
Tojáshab a tetején:
- 3 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 250 g cukor
Gluténmentes őszibarackos rizstorta hozzávalói:
- A rizst keverd el a tejjel, adj hozzá egy csipet sót és főzd kb. 15-20 percen át, amíg a rizs megpuhul. Ha kész vedd le a tűzről.
- Az őszibarackot hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját.
- Ránézésre állapítsd meg, hogy mennyi barackra lesz szükséged ahhoz, hogy a tortád felületét egyenletesen be tudd barackkal fedni. A maradék őszibarackot aprítsd fel és villával nyomkod össze.
- Az összenyomkodott barackhúst keverd el a cukorral és a tojások sárgájával, majd az egészet keverd össze a rizses masszával.
- Vajazz ki egy hőálló tálat vagy tortaformát, simítsd bele a rizses keveréket és a tetejére rakosgasd rá a félretett őszibarackokat.
- 190 fokon kb. 30-35 perc alatt süsd át.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral.
- A tojáshab 2/3-át simítsd a tortára, a maradék habot habzsák segítségével nyomd ízlésesen a tetejére.
- Tedd vissza az egészet a sütőbe és még kb. 15 percig süsd, amíg a tojáshab kissé megbarnul.