Gluténmentes őszibarackos rizstorta

Gluténmentes őszibarackos rizstorta

Gluténmentes őszibarackos rizstorta hozzávalói:

Tésztához:

  • 100 g rizs
  • 400 ml tej
  • 1 csipet só
  • kb. 500-600 g őszibarack
  • 200 g cukor
  • 3 db tojássárgája
  • vaj

Tojáshab a tetején:

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 250 g cukor

Gluténmentes őszibarackos rizstorta hozzávalói:

  • A rizst keverd el a tejjel, adj hozzá egy csipet sót és főzd kb. 15-20 percen át, amíg a rizs megpuhul. Ha kész vedd le a tűzről.
  • Az őszibarackot hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját.
  • Ránézésre állapítsd meg, hogy mennyi barackra lesz szükséged ahhoz, hogy a tortád felületét egyenletesen be tudd barackkal fedni. A maradék őszibarackot aprítsd fel és villával nyomkod össze.
  • Az összenyomkodott barackhúst keverd el a cukorral és a tojások sárgájával, majd az egészet keverd össze a rizses masszával.
  • Vajazz ki egy hőálló tálat vagy tortaformát, simítsd bele a rizses keveréket és a tetejére rakosgasd rá a félretett őszibarackokat.
  • 190 fokon kb. 30-35 perc alatt süsd át.
  • A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral.
  • A tojáshab 2/3-át simítsd a tortára, a maradék habot habzsák segítségével nyomd ízlésesen a tetejére.
  • Tedd vissza az egészet a sütőbe és még kb. 15 percig süsd, amíg a tojáshab kissé megbarnul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük