gluténmentes főzelék, gluténmentes egytálétel, töltött paprika

A töltött paprika egy közkedvelt magyar étel, melynek léteznek kevésbé ismert változatai (sonkás, tojásos vagy zöldborsós töltelékkel. Íme a hagyományos recept.

Töltött paprika hozzávalói:

Töltött paprika elkészítése:

  • A paprikát mosd meg, vágd ki a csumáját, távolítsd el az ereket.
  • A rizs félig főzd meg.
  • A darált sertéshúshoz keverd hozzá a tojást, a megfőtt és legalább langyosra hűlt rizst, ízlés szerint sózd és borsozd, majd alaposan keverd össze.
  • A zsiradékból és a rizslisztből készítsd zsemleszínű rántást. Majd add hozzá a paradicsompürét vagy az áttört, magtalan friss paradicsomot, öntsd fel vízzel és főzd össze az egészet. Tegyél bele a fej megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát és zeller zöldet (ezeket tálalás előtt vedd majd ki).
  • A paradicsommártás ízesítsd sóval, cukorral ízlés szerint.
  • A paprikákba töltsd bele a hústölteléket, tedd őket bele a paradicsommártásba és alacsony lángon, fedő alatt főzd meg őket. Ez kb. 15-20 perc.
  • Ha a mártás túl sűrű, adj hozzá apránként vizet, míg el nem éri a megfelelő állagot. Ha szükséges sózd, ha nem elég édes adj hozzá cukrot.
  • Kockára vágott, főtt burgonyával is tálalhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.