Könnyűszerrel elkészíthető süti rizsliszttel, csokoládépudinggal és gyümölccsel: egyszerű gluténmentes szedres sütemény a mindennapokra.
Egyszerű gluténmentes szedres sütemény hozzávalói:
- 4 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl víz
- 25 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
- 2 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
- kb. 6 evőkanál kristálycukor
- 7 dl tej
- kb. 20 dkg szeder
Egyszerű gluténmentes szedres sütemény elkészítése:
- A 2 csomag gluténmentes csokis pudingporból készíts sűrű pudingot. Keverd össze a pudingport kb. 6 evőkanál cukorral, majd adj hozzá evőkanalanként a összesen kb. 1-1,5 dl tejet és néhány kanalanként keverd alaposan össze, hogy ne legyen csomós. Ha a tej forrni kezd öntsd bele a cukros-tejes pudingport és alacsony hőn állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Majd vedd le a tűzről és tedd félre.
- A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját verd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá az étolajat és keverd jól össze, aztán add hozzá a vizet is és ismét alaposan keverd össze.
- A rizslisztet keverd össze a gluténmentes sütőporral és a 2 evőkanál kakaóporral, majd keverd bele a kristálycukros keverékbe.
- Végül óvatosan keverd bele a tésztába a tojásfehérjékből vert habot.
- Kizsírozott, rizsliszttel megszórt tepsibe öntsd a kakaós tésztamasszát, kanalazd a tetejére egyenletesen a pudingot, majd dobáld a tetejére a megmosott, leszárított szederszemeket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd meg a süteményt.