Egyszerű gluténmentes szedres sütemény

Könnyűszerrel elkészíthető süti rizsliszttel, csokoládépudinggal és gyümölccsel: egyszerű gluténmentes szedres sütemény a mindennapokra.

Egyszerű gluténmentes szedres sütemény hozzávalói:

Egyszerű gluténmentes szedres sütemény elkészítése:

  • A 2 csomag gluténmentes csokis pudingporból készíts sűrű pudingot. Keverd össze a pudingport kb. 6 evőkanál cukorral, majd adj hozzá evőkanalanként a összesen kb. 1-1,5 dl tejet és néhány kanalanként keverd alaposan össze, hogy ne legyen csomós. Ha a tej forrni kezd öntsd bele a cukros-tejes pudingport és alacsony hőn állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Majd vedd le a tűzről és tedd félre.
  • A tojásokat válaszd szét és a tojásokfehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd habosra a kristálycukorral, majd add hozzá az étolajat és keverd jól össze, aztán add hozzá a vízet is és ismét alaposan keverd össze.
  • A rizslisztet keverd össze a gluténmentes sütőporral és a 2 evőkanál kakaóporral, majd keverd bele a kristálycukros keverékbe.
  • Végül óvatosan keverd bele a tésztába a tojásfehérjékből vert habot.
  • Kizsírozott, kirizslisztezett tepsibe öntsd a kakaós tésztamasszát, kanalazd a tetejére egyenletesen a pudingot, majd dobáld a tetejére a megmosott, leszárított szederszemeket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd meg a süteményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük