szilvásgombóc gluténmentesen, kukoricalisuztes receptek

A szilvás gombócról sem kell lemondani, ha valaki gluténérzékeny. Ugyanolyan finom a végeredmény, ha a szilvás gombóc kukoricaliszttel készül.

Szilvás gombóc kukoricaliszttel hozzávalói:

Szilvás gombóc kukoricaliszttel elkészítése:

  • A burgonyát pucold meg, kockázd fel és főzd meg sós vízben. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni és ha kihűlt törd össze krumplinyomóval. Hogyan kell krumplit főzni?
  • Az összetört burgonyához add hozzá a kukoricalisztet, a tojás, csipet sót és 1 csapot evőkanál cukrot. Az egész masszát jól dolgozd össze.
  • Készítsd elő a szilvát, mosd meg, vágd ketté, távolítsd el a magokat. Legyen kéznél a fahéj és a kristálycukor is.
  • A burgonyás-kukoricalisztes tésztából vegyél ki kézzel maréknyi adagokat, formázz belőlük akkor golyókat, amikbe a felezett szilvák el fognak férni.
  • A golyók közepébe ujjaddal nyomkodj lyukakat, amikbe beleférnek a szilvák, majd szórd meg a szilvákat kevéske cukorral és fahéjjal. Ezután a lyukakat dolgozd össze és formázz gombócokat.
  • Ebből a mennyiségből kb. 18 gombóc jön ki.
  • Tegyél fel vizet egy csipet sóval egy nagyobb lábosban főni. Ha forr a víz, dobj bele annyi gombócot, ami kényelmesen elfér benne. Ha a gluténmentes kukoricaliszttel készült szilvás gombócok feljönnek a víz tetejére még kb. 3 percig főzd őket, aztán szedd ki szűrőkanál segítségével.
  • Néhány evőkanál zsiradékon piríts meg ízlés szerinti mennyiségű zsemlemorzsát és abba forgasd bele a megfőtt szilvás gombócokat.
  • Tálalhatod mézes / porcukros tejföllel, porcukorral megszórva vagy mézzel meglocsolva.

Jó étvágyat a kukoricaliszttel készült szilvás gombóchoz!

Hasonló gluténmentes gombóc receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük