túrógombóc recept, gluténmentes túrógombóc, gluténmentes ételek receptjei

A gluténmentes túrógombóc gyorsan elkészíthető egyszerű étel, mely főételnek és desszertnek is kiváló. Csak néhány alapanyag szükséges az elkészítéséhez.

Gluténmentes túrógombóc hozzávalói:

Gluténmentes túrógombóc elkészítése:

  • Keverd össze a túrót, a két egész tojást, a rizslisztet és a rizsdarát.
    Tegyél bele egy csipetnyi sót és ízlés szerint 1-2 evőkanál mézet. A túró állagától függően valamivel több vagy kevesebb rizsliszt és / vagy rizsdara kellhet. az is befolyásolja a túrós massza állagát, hogy cukorral vagy mézzel édesíted. Mivel a méz folyékony, így mézes édesítés esetén is valamivel több rizsdarát és rizslisztet kell tenned a túrós tésztába.
  • Jól dolgozd össze a masszát és tedd 30 percre a hűtőbe.
  • Formázz belőle ping – pong labda nagyságú vagy annál valamivel nagyobb golyókat.1 Ez a mennyiség kb. 10-11 db-ra elegendő.
  • A túrógombócokat tedd lobogó forró vízbe. Ha felemelkednek az edény aljáról főzd őket még kb. 5 percig.
  • Míg a gombócok főnek kevés olajon piríts morzsát és a megfőtt gombócokat forgasd bele a pirított morzsába.
  • A túrógombócokat tálalhatod vaníliasodóval vagy vaníliás joghurttal, porcukorral, mézzel, krémmézzel.

További gluténmentes gombócos ételek recepteji:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük