A gluténmentes túrógombóc gyorsan elkészíthető egyszerű étel, mely főételnek és desszertnek is kiváló. Csak néhány alapanyag szükséges az elkészítéséhez.
Gluténmentes túrógombóc hozzávalói:
- 250 g túró
- 2 db tojás
- 2 evőkanál rizsliszt
- 100 g rizsdara
- 1 evőkanál méz vagy kristálycukor
- 1 csipet só
- étolaj
- gluténmentes zsemlemorzsa vagy panírmorzsa
Gluténmentes túrógombóc elkészítése:
- Keverd össze a túrót, a két egész tojást, a rizslisztet és a rizsdarát.
Tegyél bele egy csipetnyi sót és ízlés szerint 1-2 evőkanál mézet. A túró állagától függően valamivel több vagy kevesebb rizsliszt és / vagy rizsdara kellhet. az is befolyásolja a túrós massza állagát, hogy cukorral vagy mézzel édesíted. Mivel a méz folyékony, így mézes édesítés esetén is valamivel több rizsdarát és rizslisztet kell tenned a túrós tésztába. - Jól dolgozd össze a masszát és tedd 30 percre a hűtőbe.
- Formázz belőle ping – pong labda nagyságú vagy annál valamivel nagyobb golyókat.1 Ez a mennyiség kb. 10-11 db-ra elegendő.
- A túrógombócokat tedd lobogó forró vízbe. Ha felemelkednek az edény aljáról főzd őket még kb. 5 percig.
- Míg a gombócok főnek kevés olajon piríts morzsát és a megfőtt gombócokat forgasd bele a pirított morzsába.
- A túrógombócokat tálalhatod vaníliasodóval vagy vaníliás joghurttal, porcukorral, mézzel, krémmézzel.