glutnmentes marinált padliszánsaláta

Marinált padlizsánsaláta

A marinálás élelmiszerek elkészítés előtti pácolása fűszerezett, gyakran savas kémhatású folyadékban.
A  szó eredete utal a pácolási folyamat során használt sóra (sale marina), ez adja meg a sós ízt. A folyadék összetétele változó lehet, a pácnál különböző savas kémhatású összetevőket, mint például ecetet, citromlevet, bort és fűszereket is használnak.
A marinálás nagyon népszerű eljárás a húsok ízesítésére, illetve keményebb húsfajták, vagy darabok megpuhítására. Az eljárás hossza nagyon változó, lehet csupán néhány perc, de napok is.

Marinált padlizsánsaláta hozzávalói:

Marinált padlizsánsaláta elkészítése:

  • A padlizsánt vág fel kb. 1 x 1 cm-es kockákra és forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg őket.
  • A vöröshagymát kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, a petrezselymet aprítsd fel. Ezeket mind keverd össze egy tálba, adj hozzá sót és kevés borsot.
  • Önts rá 3 evőkanál olívaolajat, 3 evőkanál fehérborecetet és 1 evőkanál mézet.
  • Egy tálba, üvegbe kezd el rétegezni a megpirított padlizsánkockákat és a vöröshagymás szószt.
  • Tedd a hűtőbe minimum 3-4 órára, hogy az ízek össze tudjanak érni, de minél többet áll, annál jobb lesz.
  • Fogyaszthatod pirítóssal, quinoával, gluténmentes tésztával.

További gluténmentes salátareceptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.