Sütőzacskóban egészben sült csirke

Nem akarsz sokat pepecselni az ebéddel, vacsorával, de szívesen tennél az asztalra valami finom és kiadós ételt? Íme egy remek megoldás: sütőzacskóban egészben sült csirke. Gyorsan előkészíthető és csak meg kell sütni.

Sütőzacskóban egészben sült csirke hozzávalói:

  • 1 egész csirke
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál csemege pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított morzsolt rozmaring
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál méz

Egészben sült csirke elkészítése:

  • A csirkét külső és belső felületét dörzsöld be sóval.
  • A napraforgóolajhoz add hozzá a fűszereket: az őrölt fekete borsot, az őrölt köményt, a csemege pirospaprikát, a szárított, morzsolt kakukkfüvet és rozmaringot, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és a mézet. A pácot öntsd rá a csirkére és dörzsöld rá a felületére. Alul – felül, mindenhol.
  • Tedd a csirkét egy nagy sütőzacskóba, a lecsepegő pácot is csurgasd bele.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig, majd vedd vissza a hőt 160 fokra és süsd további 40 percig. Ezután vágd ki a sütőzacskó tetejét és süsd aranybarnára a csirkét.

További csirkés gluténmentes receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük