Zamatos, zöldséges csirkés receptet keresel? Lehet kissé pikáns vagy egyértelműen csípős: egyszerű csípős szecsuáni csirke zöldségekkel.
Szecsuáni csirke hozzávalói:
- 50 dkg csirkemell filé
- néhány evőkanál étolaj
- 1 db póréhagyma
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 1 db közepes hegyes erős paprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál vörösborecet
- 1 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
Csípős szecsuáni csirke elkészítése zöldségekkel:
- A csirkemellet csíkozd fel és az olajon pirítsd fehéredésig.
- Az erős paprikát, a póréhagymát és a sárgarépát karikázd fel és add hozzá a csirkemellhez.
- Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Add hozzá a ketchupot, a vörösborecetet, a szójaszószt és a mézet.
- Takaréklángon időnként kevergetjük, és készre főzzük.
- Tálald rizzsel (fehér, barna, jázmin stb.).