sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel

Sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel

Egyszerűen elkészíthető, laktató és egészséges húsos-zöldséges étel glutén nélkül: sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel. És még a tepsi sikálását is megúszod! 😉

Sütőzacskóban sült csirkecomb zöldségekkel hozzávalói:

Sütőzacskóban sült csirkecomb elkészítése zöldségekkel:

  • A zöldségeket mosd meg, hámozd meg majg vágd fel őket.
    A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret darabold fel 2-3 darabra és ha szükséges, mert túl vastagok akkor hosszában is felezheted, negyedelheted.
    A lilahagymákat, a céklát, zellert vágd 8-8 cikkre.
    A karalábét méretéhez mérten darabold fel cikkekre.
  • A feldarabolt zöldségeket a csirkecombokkal együtt tedd be a sütőzacskóba. Szórd bele a sót, a borsot és a rozmaringot, majd zárd le a zacskó száját és rázd össze a tartalmát.
  • Tedd a megrakott zacskót egy tepsibe úgy, hogy a zacskóban alul legyenek a zöldséegek felül pedig a csirkecombok bőrös részükkel felfelé.
  • 200 fokra előmelegített sütőben rakd a tepsit, süsd kb 45-50 percig, majd vedd ki és vágd ki a zacskó tetejét, hogy a csirkecombokon a bőr aranybarnára tudjon sülni. Ez kb. 10 perc, de időközben ellenőrizd, hogy mennyire sült le a csirkecombok felső része.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük