A padlizsán egész évben kapható, de nyáron saját padlizsánt is termelhetsz nem csak a kertben, hanem akár az erkélyen egy nagyobb cserépben. Ez a tojással sült padlizsánragu laktató, egészséges és még gluténmentes is. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.
Tojással sült padlizsán ragu hozzávalói:
- 40 dkg padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 5 db tojás
- 2 ek. olívaolaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- őrölt fahéj
- 5 dkg rizsliszt
- 2-3 dkg gluténmentes morzsa
- petrezselyemzöld
- feta vagy mozzarella sajt
Tojással sült padlizsán ragu elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg az olívaolajon, majd add hozzá a közepes kockákra vágott padlizsánt.
- Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fahéjjal és dinszteld puhára a padlizsán kockákat. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
- Az egész tojásokat verd fel, majd keverd bele a rizslisztet és keverd el csomómentesre.
- A tojásos masszába keverd bele a megdinsztelt, fűszeres padlizsánkockákat.
- Egy piteformát vagy több kisebb szufléformát kenj ki olajjal és szórd meg rizsliszttel és öntsd bele a tojásos padlizsánragut. A tetejére morzsolj feta sajtot, vagy szeletelt mozzarellát.
- 230 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg.
- Ez a mennyiség 2 db 11 cm átmérőjű és 5 cm magas sütőformát töltött meg.
Hol tudok szufléformát venni?
A www.sussvelem.com webáruházban mindent megtalálsz, amire a sütéshez szükséged lehet.