gluténmentes tojással sült padlizsán ragz

A padlizsán egész évben kapható, de nyáron saját padlizsánt is termelhetsz nem csak a kertben, hanem akár az erkélyen egy nagyobb cserépben. Ez a tojással sült padlizsánragu laktató, egészséges és még gluténmentes is. Kiváló ebédre és vacsorára egyaránt.

Tojással sült padlizsán ragu hozzávalói:

Tojással sült padlizsán ragu elkészítése:

  • Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg az olívaolajon, majd add hozzá a közepes kockákra vágott padlizsánt.
  • Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fahéjjal és dinszteld puhára a padlizsán kockákat. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
  • Az egész tojásokat verd fel, majd keverd bele a rizslisztet és keverd el csomómentesre.
  • A tojásos masszába keverd bele a megdinsztelt, fűszeres padlizsánkockákat.
  • Egy piteformát vagy több kisebb szufléformát kenj ki olajjal és szórd meg rizsliszttel és öntsd bele a tojásos padlizsánragut. A tetejére morzsolj feta sajtot, vagy szeletelt mozzarellát.
  • 230 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süsd meg.
  • Ez a mennyiség 2 db 11 cm átmérőjű és 5 cm magas sütőformát töltött meg.

Hol tudok szufléformát venni?

A www.sussvelem.com webáruházban mindent megtalálsz, amire a sütéshez szükséged lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük