mézeskalácsos mascarponehabos pohárdesszert

Mézeskalácsos mascarponehabos pohárdesszert

A karácsonyi maradék mézeskalács vagy puszedli újrahasznosításának remek példája ez a mézeskalácsos mascarponehabos pohárdesszert. Próbáld ki!

Mézeskalácsos mascarponehabos gluténmentes pohárdesszert hozzávalói:

Mascarponehabos pohárdesszert elkészítése:

  • A mézeskalácsot tört össze / daráld le morzsásra.
  • A habtejszínt verd habbá.
  • A mascarponét is dolgozd át robotgéppel, majd keverd bele a mézeskalács fűszert, egy csipet sót és 2-3 evőkanál mézet.
  • A tejszínhabot óvatosan dolgozd bele a mascarponés krémbe, ha szükséges adj hozzá még mézet.
  • A mascarponehabot kanalazd csillagcsöves habzsákba.
  • Kezd el rétegezni a pohárba a desszert alkotóelemeit. Alulra szórj mézeskalács morzsát, arra nyomj a habzsákból mascarponehabot és ismételd meg ezt a két réteget.
  • A pohárdesszert tetejét díszítsd tetszőlegesen durvára tört dióval / mogyoróval / mandulával, kakaós tortadarával vagy színes tortadekorral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük