A karácsonyi maradék mézeskalács vagy puszedli újrahasznosításának remek példája ez a mézeskalácsos mascarponehabos pohárdesszert. Próbáld ki!
Mézeskalácsos mascarponehabos gluténmentes pohárdesszert hozzávalói:
- gluténmentes mézeskalács / mézes puszedli
- 250 g mascarpone krémsajt
- 2 dl habtejszín
- méz ízlés szerint
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- dekorációnak tortadara, durvára tört dió, mogyoró, cukorgyöngy stb.
Mascarponehabos pohárdesszert elkészítése:
- A mézeskalácsot tört össze / daráld le morzsásra.
- A habtejszínt verd habbá.
- A mascarponét is dolgozd át robotgéppel, majd keverd bele a mézeskalács fűszert, egy csipet sót és 2-3 evőkanál mézet.
- A tejszínhabot óvatosan dolgozd bele a mascarponés krémbe, ha szükséges adj hozzá még mézet.
- A mascarponehabot kanalazd csillagcsöves habzsákba.
- Kezd el rétegezni a pohárba a desszert alkotóelemeit. Alulra szórj mézeskalács morzsát, arra nyomj a habzsákból mascarponehabot és ismételd meg ezt a két réteget.
- A pohárdesszert tetejét díszítsd tetszőlegesen durvára tört dióval / mogyoróval / mandulával, kakaós tortadarával vagy színes tortadekorral.