mézeskalács rizsliszttel, mandulalisztes süti

Gluténmentes mézeskalács rizs- és mandulaliszttel

Mézeskalács nem csak karácsonykor készíthető és nem csak a hagyományos alapanyagokkal. Gluténmentes mézeskalács rizs- és mandulaliszttel.

Gluténmentes mézeskalács rizs- és mandulaliszttel hozzávalói:

Gluténmentes mézeskalács elkészítése:

  • Egy lábasban kis hőmérsékleten melegítsd össze a mézet a vajjal és az édesítőszerrel, majd húzd le a tűzről és hagyd kihűlni.
  • Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a mandulalisztet, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a sütőport, majd add hozzá a tojást és a mézes-vajas masszát.
  • Az alapanyagokat alaposan keverd, gyúrd össze, amíg homogén állagú nem lesz.
  • Olajos / zsíros kézzel formázz a tésztából egy cipót és csomagold folpackba. Egy éjszakán át hagyd pihenni a hűtőben, hogy az ízek össze tudjanak érni.
  • Másnap rizslisztes gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát 5-6 mm vastagságúra és kiszúró segítségével szaggasd ki a mézeskalácsokat.
  • Fektesd a mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg 7-9 perc alatt az aprósüteményeket.
  • Ha olajos magvakkal, magokkal szeretnéd díszíteni a mézeskalácsokat, akkor azokat még sütés előtt nyomkod bele lágyan a tészta felületébe.
  • Ha tojáshabbal, cukormázzal, ételszínezékkel szeretnéd díszíteni a mézeskalácsokat várd meg, amíg teljesen kihűlnek.

Kapcsolódó bejegyzések mézeskalács témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük