Könnyű, finom, gyümölcsös desszert, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá: túrós pohárdesszert meggyel.
Túrós – meggyes pohárdesszert hozzávalói:
- kb. 40 dkg magozott meggy (fagyasztott, befőtt, friss)
- 2-4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag (25 dkg) túró
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg méz
- 1 csomag vaníliás cukor
Túrós pohárdesszert meggyel elkészítése:
- Először készítsd el a meggyes mártást. A kimagozott meggyet tedd fel egy lábasban főni. Add hozzá a csipet sót, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A kristálycukor mennyisége a meggy savanyúságától és az ízlésedtől függően változó.
- Eleinte magasabb hőn, majd visszavéve a hőfokot időnként belekevergetve főzd sűrűre a meggymártást.
- Ha elkészült vedd le a tűzről és tedd fékre kihűlni.
- A túrókrém elkészítéséhez először verd kemény habbá a habtejszínt.
- A túróba keverd bele a mézet és a vaníliás cukrot, majd óvatosan keverd bele a felvert tejszínt.
- A túrókrémet kanalazd poharakba és a tetejükre adagold rá a meggylekvárt.
- Fogyasztásig tárold hűtőben.