kelkáposztakrémleves gluténmentesen

Kelkáposztakrémleves gluténmentesen

Van egy darab maradék kelkáposztád és készítenél vele valami finomságot? Próbálj ki most valami újat! Kelkáposztakrémleves gluténmentesen. Nyűgözd le vele a családot!

Gluténmentes kelkáposztakrémleves hozzávalói:

Kelkáposztakrémleves elkészítése gluténmentesen:

  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsiradékon kezd el pirítani.
  • A burgonyát hámozd meg és kockázd fel, majd add hozzá a megpirított vöröshagymához.
  • 35 dkg kelkáposztát mosd meg és vágd csíkokra, majd add a vöröshagymás burgonyához, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi és főzd puhára a zöldségeket.
  • Közben ízesítsd a sóval, őrölt köménnyel és őrölt borssal és egy kis mézzel.
  • Ha a zöldségek puhára főttek turmixold egyneművé a levest és tedd vissza tűzre néhány percere.
  • A leves betétjeként készíts pirított füstölt szalonnás kelkáposztacsíkokat.
  • Egy evőkanál zsiradékon pirítsd meg a csíkokra vágott füstölt sonkát, majd add hozzá a maradék 5 dkg vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Szórd meg őrölt köménnyel és pirítsd tovább addig, míg a kelkáposzta csíkok összeesnek.
  • Tálaláskor kanalazz a pirított sonkás kelkáposztából a kelkáposzta krémlevesbe.

További gluténmentes receptek kelkáposztával:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük