Van egy darab maradék kelkáposztád és készítenél vele valami finomságot? Próbálj ki most valami újat! Kelkáposztakrémleves gluténmentesen. Nyűgözd le vele a családot!
Gluténmentes kelkáposztakrémleves hozzávalói:
- 60 dkg burgonya
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 db közepes vöröshagyma
- kb. 8 dl víz
- 3 evőkanál étolaj vagy zsír
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 teáskanál méz
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- őrölt kömény
Kelkáposztakrémleves elkészítése gluténmentesen:
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsiradékon kezd el pirítani.
- A burgonyát hámozd meg és kockázd fel, majd add hozzá a megpirított vöröshagymához.
- 35 dkg kelkáposztát mosd meg és vágd csíkokra, majd add a vöröshagymás burgonyához, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi és főzd puhára a zöldségeket.
- Közben ízesítsd a sóval, őrölt köménnyel és őrölt borssal és egy kis mézzel.
- Ha a zöldségek puhára főttek turmixold egyneművé a levest és tedd vissza tűzre néhány percere.
- A leves betétjeként készíts pirított füstölt szalonnás kelkáposztacsíkokat.
- Egy evőkanál zsiradékon pirítsd meg a csíkokra vágott füstölt sonkát, majd add hozzá a maradék 5 dkg vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Szórd meg őrölt köménnyel és pirítsd tovább addig, míg a kelkáposzta csíkok összeesnek.
- Tálaláskor kanalazz a pirított sonkás kelkáposztából a kelkáposzta krémlevesbe.