Próbálj ki valami újat és dobd fel vele az étkezést. Húsgombóc kicsit másképpen: hajdinás húsgombócok kapros szószban gluténmentesen.
Hajdinás húsgombócok kapros szószban hozzávalói:
Hajdinás húsgombóc hozzávalói:
- 10 dkg hajdina
- 25 dkg darált sertéshús
- só
- őrölt bors
- 1 db tojás
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 teáskanálnyi szárított morzsolt petrezselyemzöld
Kapros szósz hozzávalói:
Hajdinás húsgombócok kapros szószban elkészítése:
- A hajdinát főzd meg kétszeres mennyiségű sós vízben. Ha elkészült vedd le róla a fedőt és hagyd teljesen kihűlni.
- A darált hús keverd össze a sóval, az őrölt borssal, a petrezselyemzölddel és a szerecsendióval.
- Keverd hozzá a kihűlt hajdinát és az 1 db egész tojást.
- Az egészet dolgozd jól össze, majd vizes kézzel formázz ping-pong labda nagyságú golyókat a húsos masszából.
- A gombócokat lobogó, forró sós vízben főzd meg. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére még 1 percig hagyd őket a vízben, majd szedd ki, de a vizet ne öntsd ki, tedd félre.
- A vajon kissé pirítsd meg a 2 evőkanélnyi rizslisztet, majd add hozzá az apróra vágott kaprot. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd adj hozzá kb. 8 dl-t a gombócok félre tett főzővizéből. Főzd sűrűre a kapros szószt.
- Ha a kapormártás besűrűsödött, apránként keverd bele a tejfölt, majd kevés mézzel és citromlével ízesítsd a kaporszószt.