Próbálj ki valami újat és dobd fel vele az étkezést. Húsgombóc kicsit másképpen: hajdinás húsgombócok kapros szószban gluténmentesen.

Hajdinás húsgombócok kapros szószban hozzávalói:

Hajdinás húsgombóc hozzávalói:

Kapros szósz hozzávalói:

Hajdinás húsgombócok kapros szószban elkészítése:

  • A hajdinát főzd meg kétszeres mennyiségű sós vízben. Ha elkészült vedd le róla a fedőt és hagyd teljesen kihűlni.
  • A darált hús keverd össze a sóval, az őrölt borssal, a petrezselyemzölddel és a szerecsendióval.
  • Keverd hozzá a kihűlt hajdinát és az 1 db egész tojást.
  • Az egészet dolgozd jól össze, majd vizes kézzel formázz ping-pong labda nagyságú golyókat a húsos masszából.
  • A gombócokat lobogó, forró sós vízben főzd meg. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére még 1 percig hagyd őket a vízben, majd szedd ki, de a vizet ne öntsd ki, tedd félre.
  • A vajon kissé pirítsd meg a 2 evőkanélnyi rizslisztet, majd add hozzá az apróra vágott kaprot. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd adj hozzá kb. 8 dl-t a gombócok félre tett főzővizéből. Főzd sűrűre a kapros szószt.
  • Ha a kapormártás besűrűsödött, apránként keverd bele a tejfölt, majd kevés mézzel és citromlével ízesítsd a kaporszószt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük