Rakott kel receptet keresel? Íme egy bevált hagyományos rakott kelkáposzta darált hússal tejfölösen. Próbáld ki!
Hagyományos rakott kelkáposzta hozzávalói:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- kb. 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- zsiradék
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- só
- bors
- 1/2 evőkanál pirospaprika
- 1 nagy pohár tejföl
Rakott kelkáposzta elkészítése darált hússal tejfölösen
- A riszt főzd meg a szokásos módon.
- A kelkáposzta külső leveleit és a torzsáját távolítsd el, majd vágd fel nagyobb cikkekre. Tedd fel egy nagyobb edényben sós vízbe a cikkekre vágott kelkáposztát kb. 15 percere főzni. Ha ez megvan öntsd le róla a vizet, ha szükséges nyomkod is ki belőle, majd tedd félre, hogy kissé meghűljön.
- A vöröshagymát aprítsd fel, majd a zsiradékon kezd el pirítani. Add hozzá a darált hús és az egészet forgasd jól át. Ha a hús kezd átsülni, add hozzá a sót, a pirospaprikát és az őrölt borsot. Ha szükséges öntsd rá kevés vizet és fedő alatt párold meg a darált húsos ragut.
- Ha minden elem elkészült állítsd össze a hagyományos tejfölös rakott kelt.
- Egy hőálló tál aljára kanalazd a rizs, egyengesd el, majd aprítsd fel az előfőzött kelkáposzta cikkeket és ezt oszlasd el a rizs tetején. A kelkáposztarétegre kanalazd rá a húsos ragut, végül a tejföld kanalazd a tetejére és kissé simítsd el.
- 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt fólia alatt süsd meg a rakott kelkáposztát.
- Tálaláskor igény szerint még tehetsz rá tejfölt.