gluténmentes ételek, rakott kelkáposzta darált hússal

Rakott kelkáposzta darált hússal tejfölösen

Rakott kel receptet keresel? Íme egy bevált hagyományos rakott kelkáposzta darált hússal tejfölösen. Próbáld ki!

Hagyományos rakott kelkáposzta hozzávalói:

Rakott kelkáposzta elkészítése darált hússal tejfölösen

  • A riszt főzd meg a szokásos módon.
  • A kelkáposzta külső leveleit és a torzsáját távolítsd el, majd vágd fel nagyobb cikkekre. Tedd fel egy nagyobb edényben sós vízbe a cikkekre vágott kelkáposztát kb. 15 percere főzni. Ha ez megvan öntsd le róla a vizet, ha szükséges nyomkod is ki belőle, majd tedd félre, hogy kissé meghűljön.
  • A vöröshagymát aprítsd fel, majd a zsiradékon kezd el pirítani. Add hozzá a darált hús és az egészet forgasd jól át. Ha a hús kezd átsülni, add hozzá a sót, a pirospaprikát és az őrölt borsot. Ha szükséges öntsd rá kevés vizet és fedő alatt párold meg a darált húsos ragut.
  • Ha minden elem elkészült állítsd össze a hagyományos tejfölös rakott kelt.
  • Egy hőálló tál aljára kanalazd a rizs, egyengesd el, majd aprítsd fel az előfőzött kelkáposzta cikkeket és ezt oszlasd el a rizs tetején. A kelkáposztarétegre kanalazd rá a húsos ragut, végül a tejföld kanalazd a tetejére és kissé simítsd el.
  • 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt fólia alatt süsd meg a rakott kelkáposztát.
  • Tálaláskor igény szerint még tehetsz rá tejfölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük