Egy adag zöldség, egy adag hús, néhány finom fűszer és kész a zamatos, laktató gluténmentes étek: karfiolos curry húsgolyóval. Tálalhatod rizzsel, tésztával, quinoával. Imádni fogjátok!
Karfiolos, húsgolyós curry hozzávalói:
Húsgolyó hozzávalói
- kb. 500 g darált sertéshús
- 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál currypor
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt fekete bors
Karfiolos ragu hozzávalói:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db konzerv kókusztej (400 ml)
- 2 dl víz
- étolaj
- 1 teáskanál currypor
- 1 kávéskanál őrölt gyömbérpor
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
Karfiolos curry elkészítése húsgolyóval
Húsgolyó elkészítése:
- A húsgolyó alapanyagait keverd össze, majd hagyd állni kb. 15 percet.
- A negyedóra letelte után dolgozd át még egyszer a húsmasszát, majd vizes kézzel gyúrj kb. diónagyságú húsgolyókat.
- A húsgolyókat tedd tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd át őket.
Karfiolos ragu elkészítése:
- A karfiolt szedd rózsáira, vágd ki a keményebb, torzsához közeli részeket.
- A karfioldarabokat szórd meg sóval, őrölt borssal, curryporral és 4 evőkanál olajjal, forgasd jól össze és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd át a zöldségeket-
- Némi olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
- Szórd rá a curryport és a gyömbérport, öntsd fel a 2 dl vízzel és néhány perc alatt főzd sűrű alappá.
- Ezután öntsd rá a kókusztejet, keverd össze, majd jöhetnek bele az átsült húsgolyók és karfioldarabok.
- Szórd meg őrölt borssal, ha kell sózd.
- Az egészet főzd kb. 5 percig még, hogy az ízek összeérjenek, a mártás kissé sűrűsödjön.