karfiolos curry húsgolyóval

Egy adag zöldség, egy adag hús, néhány finom fűszer és kész a zamatos, laktató gluténmentes étek: karfiolos curry húsgolyóval. Tálalhatod rizzsel, tésztával, quinoával. Imádni fogjátok!

Karfiolos, húsgolyós curry hozzávalói:

Húsgolyó hozzávalói

  • kb. 500 g darált sertéshús
  • 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál currypor
  • ízlés szerint
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Karfiolos ragu hozzávalói:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db konzerv kókusztej (400 ml)
  • 2 dl víz
  • étolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbérpor
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet őrölt bors

Karfiolos curry elkészítése húsgolyóval

Húsgolyó elkészítése:

  • A húsgolyó alapanyagait keverd össze, majd hagyd állni kb. 15 percet.
  • A negyedóra letelte után dolgozd át még egyszer a húsmasszát, majd vizes kézzel gyúrj kb. diónagyságú húsgolyókat.
  • A húsgolyókat tedd tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd át őket.

Karfiolos ragu elkészítése:

  • A karfiolt szedd rózsáira, vágd ki a keményebb, torzsához közeli részeket.
  • A karfioldarabokat szórd meg sóval, őrölt borssal, curryporral és 4 evőkanál olajjal, forgasd jól össze és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd át a zöldségeket-
  • Némi olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
  • Szórd rá a curryport és a gyömbérport, öntsd fel a 2 dl vízzel és néhány perc alatt főzd sűrű alappá.
  • Ezután öntsd rá a kókusztejet, keverd össze, majd jöhetnek bele az átsült húsgolyók és karfioldarabok.
  • Szórd meg őrölt borssal, ha kell sózd.
  • Az egészet főzd kb. 5 percig még, hogy az ízek összeérjenek, a mártás kissé sűrűsödjön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.