A karfiolropogós hozzávalói:
- 1 fej karfiol
- 1 db tojás
- 5 dkg rizsliszt
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 20 dkg túró
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- kevés kapor
- só
- bors
A karfiolropogós elkészítése:
- A karfiolt vágd apróra és sózd meg, 20 percig hagyd állni. Ha levet engedett csepegtesd le.
- A karfiolhoz add hozzá a rizslisztet, a keményítőt, a tojást, a parmezánt, a fokhagymát és jól keverd össze.
- Sütőpapírral bélelt, kókuszzsírral megkent tepsibe tedd bele a 0,5 -1 cm vastagra lapított karfiolos korongokat és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára. Félidőben fordítsd meg.
- Törd össze a túrót, keverd hozzá a tejfölt, az újhagymát és a zöld fűszereket. Sózd, borsozd.
- HA kicsit meghűlt a karfiolropogós halmozd rá a túrókrémet.
- Jó étvágyat!