Ehhez a gombás ételhez valami egyszerű, kevésbé karakteres gombát válassz, hogy a fűszer ízét ne nyomja el! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom és tápláló: curry-tejszínes-gombás tésztaszósz.
Tésztaszósz hozzávalói:
- néhány evőkanál zsiradék
- 1 db közepes vöröshagyma
- kb. 60-70 dkg gomba (pl. csiperke)
- 3 dl 20 %-os főzőtejszín
- só ízlés szerint
- fél evőkanál méz
- 1 kávéskanálnyi curry fűszer
Curry-tejszínes-gombás tésztaszósz elkészítése:
- A zsiradékot kezd el melegíteni, a vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, a gombát mosd meg és szeleteld fel.
- Dobd a felaprított vöröshagymát a melegedő zsiradékba, majd kezd el rajta dinsztelni.
- Ha a hagyma üveges tedd rá a felszeletelt gombát. Sózd meg, majd rázogasd össze az edény tartalmát.
- 2 perc múlva öntsd rá a főzőtejszínt, add hozzá a mézet és szórd meg egyenletesen a curryvel.
- Fedő alatt, eleinte közepes, majd alacsony hőn főzd puhára a gombát.
- Ha a gomba átfőtt, kóstold meg a szósz, ha szükséges adj hozzá egy kis sót.
- Kifőtt tésztával tálald, de kiváló polentához, rizshez és főtt quinoához is.