Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kezdők is magabiztosan nekiláthatnak! Duplán diós gluténmentes torta, nem csak gluténérzékenyeknek!
Diós gluténmentes torta hozzávalói:
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál darált dió
- 500 g mascarpone krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- tortadara díszítésnek
Diós torta elkészítése:
- Készítsd el a diós piskótát! A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot.
- A sárgákba keverd bele a kristálycukrot és verd habverőben fehéredésig, majd add hozzá a rizslisztet, a darált diót és ismét alaposan keverd össze a masszát.
- Ezután keverj bele egy adagot a fehérjehabból, ezzel lazítsd át a diós tésztát. Majd add hozzá megint a habból és forgasd bele és megint.
- Zsiradékkal kikent, rizsliszttel megszórd tortaformába öntsd a masszát. Kissé rázogasd meg, hogy a tészta egyenletesen kiterüljön.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a gluténmentes diós piskótát.
- Hagyd a formában kihűlni, majd vedd ki belőle.
- A krémhez a habtejszínt verd fel.
- A porcukrot szitáld bele a mascarponéba, majd keverd bele a darált diót is. Ezután forgasd bele a habtejszínt.
- A kihűlt piskóta tetejére kend rá a diós krémet. Szórd meg tortadarával és fogyasztásig tedd a hűtőbe.