Ha egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes süteményreceptet keresel ne menj tovább! Diós piskótatekercs lekvárral!
Gluténmentes diós piskóta hozzávalói:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál nyírfacukor vagy kristálycukor
- 60 g darált dió
- 4 evőkanál Schär Mix It universal gluténmentes lisztkeverék
- gyümölcslekvár
Diós piskótatekercs elkészítése:
- A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj keményhabot.
- A sárgákhoz add hozzá a nyírfacukrot (vagy a kristálycukrot) és verd fehéredésig a masszát.
- Ezután add hozzá a darált diót és a Schär Mix It lisztkeveréket és ismét jó alaposan keverd össze a tésztát.
- Ezután a felvert tojásfehérjehabból keverj a lisztes masszába egy kicsit és lazítsd fel vele. Majdd apránként add hozzá és forgasd bele a maradék habot.
- Alaposan dolgozd össze, de vigyázz, hogy ne törjön össze a hab.
- Egy nagy gáztepsibe (kb. 35 x 35 cm) fektess sütőpapírt és erre öntsd rá a diós piskótamasszát. Egyengesd el a felületét.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsült a piskótalap. Mielőtt kivennéd a téésztát végezz tűpróbát, hogy mindenhol jól átsült-e a gluténmentes diós piskóta.
- Ha langyosra hűlt a tészta óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd tekerd fel tekercsbe és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen a tészta.
- Ha a piskóta kihűlt tekerd ki, kend meg bőségesen lekvárral, majd a sütőpapír segítségével tekerd fel ismét.
- Tálalásig tartsd száraz, hűvös helyen.