diós piskótatekercs lekvárral

Diós piskótatekercs lekvárral

Ha egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes süteményreceptet keresel ne menj tovább! Diós piskótatekercs lekvárral!

Gluténmentes diós piskóta hozzávalói:

Diós piskótatekercs elkészítése:

  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj keményhabot.
  • A sárgákhoz add hozzá a nyírfacukrot (vagy a kristálycukrot) és verd fehéredésig a masszát.
  • Ezután add hozzá a darált diót és a Schär Mix It lisztkeveréket és ismét jó alaposan keverd össze a tésztát.
  • Ezután a felvert tojásfehérjehabból keverj a lisztes masszába egy kicsit és lazítsd fel vele. Majdd apránként add hozzá és forgasd bele a maradék habot.
  • Alaposan dolgozd össze, de vigyázz, hogy ne törjön össze a hab.
  • Egy nagy gáztepsibe (kb. 35 x 35 cm) fektess sütőpapírt és erre öntsd rá a diós piskótamasszát. Egyengesd el a felületét.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsült a piskótalap. Mielőtt kivennéd a téésztát végezz tűpróbát, hogy mindenhol jól átsült-e a gluténmentes diós piskóta.
  • Ha langyosra hűlt a tészta óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd tekerd fel tekercsbe és hagyd, hogy így hűljön ki teljesen a tészta.
  • Ha a piskóta kihűlt tekerd ki, kend meg bőségesen lekvárral, majd a sütőpapír segítségével tekerd fel ismét.
  • Tálalásig tartsd száraz, hűvös helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük