Ha egy fehérjében dús ételt szeretnél az asztalra tenni készítsd el ezt a laktató és igazán finom fogást: tojásos, csicseriborsós curry.
Tojásos, csicseriborsós curry hozzávalói:
- 1 doboz konzerv csicseriborsó
- 8 db főtt tojás
- 1 db konzerves kókusztej (400 ml)
- 2 dl zöldségalaplé
- 1db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál méz
- étolaj
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál curry fűszerpor
Curry elkészítése:
- A tojásokat főzd keményre, majd vedd ki őket a főzővízből és amint lehet pucold meg őket.
- A vöröshagymát aprítsd fel és némi olajon kezd el megdinsztelni.
- Ha a hagyma üveges add hozzá a leszűrt csicseriborsót. Sózd és szórd meg a curryporral. Néhány percig pirítsd a csicserit a fűszerrel, de vigyázz, hogy ne égjen le.
- Öntsd rá az alaplevet, várd meg míg forrni kezd és öntsd rá a kókusztejet is. Főzd sűrű mártássá.
- Add hozzá a mézet és félbevágott kemény tojásokat.
- Forgasd össze az egészet és már kész is.
- Rizzsel és tésztával is tálalható.