karácsonyi habcsók díszek, karácsonyi dekorációk tojáshabból

Karácsonyi dekorációk tojáshabból

A 80-es évek karácsonyfája elképzelhetetlen volt a fehér színű, kemény bolti habkarikák nélkül. Manapság már nem elengedhetetlen része a karácsonynak, pedig a kreatív konyhatündérek némi gyakorlás után számos jópofa karácsonyi tojáshabcsodát össze tudnak hozni. Nem is kell, hogy ezek a habcsodák a karácsonyfákra kerüljenek. Az alábbi példákon mutatunk néhány ötletet, hogy milyen karácsonyi dekorációk készíthetőek tojáshabból. Csodaszép habkarika és habcsók díszek csupán tojásfehérje és cukor felhasználásával.

Habcsók, habkarika, meringue készítése 3 módja

Habcsókkészítésnek 3 módját ismerjük, így szerencsére mindenki kiválaszthatja a 3 eljárás közül azt, ami neki a legszimpatikusabb.

Habcsók olasz módra

Az olasz habcsók készítésénél kristálycukorból kevés vízzel szirupot kell főzni, miközben a robotgép a tojásfehérjéből habot ver. Az elkészült szirupot hozzá kell csorgatni a felvert tojáshabhoz és addig verni, míg a hab ki nem hűl.

Habcsók svájci módra

A tojásfehérjét és a kristálycukrot gőz felett kell melegíteni folyamatosan kevergetve, míg el nem éri a 60 fokot. Aztán robotgéppel kemény habbá kell verni és jöhet az alkotás.

Hagyományos habkarika készítés

A tojásfehérjét robotgéppel habbá kell verni és közben hozzáadni a porcukrot, kevés citromlevet.

Ezek az írások is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük