habcsók recepet

A tökéletes habcsók (ropogós és repedésmentes) elkészítése nem ördögtől való elképzelés, a habcsók elkészítése házilag is könnyedén kivitelezhető, ráadásul egy remek módja a maradék tojásfehérje felhasználásának. A habcsókokat pedig később felhasználhatod torták és desszertek díszítésére. Így készül a tökéletes habcsók gőz felett.

Habcsók hozzávalói:

Tökéletes habcsók elkészítése gőz felett:

  • A cukrot és a tojásfehérjét tedd a gőz fölé egy tálba, az alsó lábosban a víz szintje ne érje el a tál alját. Időnként belekevergetve várd meg, amíg a cukor teljesen elolvad a tojásfehérjében. Amikor a tojásfehérjés keverék hőfoka eléri a 70-80 fokot, addigra a cukor is tökéletesen elolvad. Ilyenkor a kristálycukor szemcséket már sem látni, sem tapintani nem lehet.
  • Jön a habosítás. Add a cukros tojásfehérjéhez a pár csepp citromlevet és alacsony fordulaton kezd el a habosítást. Kb. két perc múlva kapcsold magasabb, de ne maximális fokozatra a habverőt és további kb. 5 percig verd a tojásfehérjehabot, amíg jó sűrű hab nem lesz. Ezután add hozzá a porcukrot és maximális fordulaton még 2 percig verd a habot.
  • A csillagcsöves kinyomóval rendelkező habzsákot töltsd meg a habbal.
  • Ha színezni szeretnéd a habcsókot, akkor a legjobb megoldás erre az ételszínező gél vagy a por alakú ételszínezék. A folyékony ételszínezék könnyen elronthatja a tojáshab tökéletes állagát és akkor már a végeredmény sem lesz makulátlan.

Habcsók szárítása és tárolása:

  • Egy sütőlemez négy sarkára és közepére nyomj a tojáshabból 1-1 pici pöttyöt, így tudod rögzíteni a sütőpapírt a sütőlemezre, hogy ne mozduljon el.
  • 90 fokon alul-felül sütéssel 2 órán keresztül szárítsd a habcsókokat. A teljesen kihűlt és megfelelően megszáradt habcsókok könnyen lejönnek a sütőpapírról.
  • Jól záródó dobozban hetekig eltartható a habcsók. Száraz, hűvös helyen tárold.
Klasszikus habcsók készítése házilag

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük