Gluténmentes meggyes pite hozzávalói:
- 50 dkg rizsliszt
- 25 dkg zsiradék
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 2 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- esetleg víz
- kb. 1 kg magozott meggy
- gluténmentes vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- 2 evőkanál méz
Gluténmentes meggyes pite elkészítése:
- A rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg.
- Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen kezelhető tésztát kapj.
- Add hozzá a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot.
- Kb. 30 percre tedd be a tésztát a hűtőbe pihenni.
- Pihentetés után jól belisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 1-1,5 cm vastagságúra a tésztát.
- Óvatosan helyezd a tésztát a tepsibe, hőálló üvegedénybe, amibe sütni fogod. Igazítsd a tésztát mindenhol a sütőeszközöd oldalához. A tetején túl logó részeket távolítsd el.
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingport főzz össze 5 dl vizzel és 2 evőkanál mézzel, majd keverd bele a meggyet. A meggyes masszát öntsd rá a tésztára.
- A meggyes massza tetejére készíts a tésztából rácsozatot.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
- Ha kihűlt fogyasztható, de ha van ideje állni, az ízek jól összeérnek.
A tökéletes omlós tészta elkészítésének a titka