Meggyes pavlova hozzávalói:

Meggyes rakomány hozzávalói:

  • 50 dkg meggy
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag. vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet őrölt fahéj

Pavlova elkészítése:

  • A tojásfehérjéket a sütőporral kemény habbá verjük. Több részletben hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot és tovább verjük, míg kőkemény nem lesz.
  • A maradék 10 dkg porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a keményítővel, majd a habhoz forgatjuk az áttört lekvárral együtt.
  • Habzsák segítségével 2 db kb. 20 cm átmérőjű kört nyomunk papírral bélelt tepsibe.
  • 80-100 fokon, fakanállal kitámasztott sütőben szárítjuk 1-1,5 órán át.

Rakomány elkészítése:

  • Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral és a porcukorral.

Meggyes pavlova összeállítás:

  • Ha kihűltek a lapok, az egyik lapot tálba tesszük. A rakomány felét rásímitjuk a lapra, megrakjuk friss meggyel.
  • Rátesszük a másik lapot, gyengéden rányomjuk, majd rátesszük a rakomány maradékát, meghintjük fahéjjal és megrakjuk meggyel.
  • Azonnal fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük