Meggyes pavlova hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
- fél evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál meggylekvár
Meggyes rakomány hozzávalói:
Pavlova elkészítése:
- A tojásfehérjéket a sütőporral kemény habbá verjük. Több részletben hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot és tovább verjük, míg kőkemény nem lesz.
- A maradék 10 dkg porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a keményítővel, majd a habhoz forgatjuk az áttört lekvárral együtt.
- Habzsák segítségével 2 db kb. 20 cm átmérőjű kört nyomunk papírral bélelt tepsibe.
- 80-100 fokon, fakanállal kitámasztott sütőben szárítjuk 1-1,5 órán át.
Rakomány elkészítése:
- Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Meggyes pavlova összeállítás:
- Ha kihűltek a lapok, az egyik lapot tálba tesszük. A rakomány felét rásímitjuk a lapra, megrakjuk friss meggyel.
- Rátesszük a másik lapot, gyengéden rányomjuk, majd rátesszük a rakomány maradékát, meghintjük fahéjjal és megrakjuk meggyel.
- Azonnal fogyasztható.