Ismersz egyszerűbb levest, mint a tojásleves? Ha szükséges készítsd el gluténmentesen.
Tojásleves gluténmentesen hozzávalói:
- 20 g zsiradék
- 1-2 kávéskanál egész kömény ízlés szerint
- 1 csapott evőkanál rizsliszt
- 2 kávéskanál örőlt pirospaprika
- 5-6 dl víz
- só ízlés szerint
- 2 db tojás + só
- ecet
Tojásleves gluténmentsen elkészítése:
- A zsiradékon alacsony hőmérsékleten pirítsd meg a köményt, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
- Add hozzá a rizslisztet és folyamatosan kevergetve pirítsd világosbarnára.
- Húzd félre a tűzről és ha már nem túl forró add hozzá a pirospaprikát. Folyamatosan kevergesd és vigyázz, hogy ne égjen meg, ne barnuljon meg a pirospaprika.
- Add hozzá a vizet és sózd meg. Hagyd jól összefőni.
- Verj fel 2 tojást villával és adj hozzá egy csipet sót.
- Ha forr a leves öntsd bele lassan a tojást. Főzd még 1-2 percig együtt.
- Ízlés szerint még sóval és ecettel ízesítheted.
Te mindent tudsz a tojásról?
- Te tisztában vagy vele, hogyan osztályozzák a tojásokat méret és tartás szerint? Megfelelően tárolod a tojásokat? Íme néhány hasznos információ a tojásról, amivel jó ha tisztában vagy.
- Vajon hány percig kell főzni a tojást, ha lágy / félkemény / kemény tojást szeretnél fogyasztani? De az sem mindegy mikor és milyen hőmérsékletű vízben kezded meg a tojás főzését.