Gluténmentes almás pite receptet keresel? Mutatunk egy rizsliszttel és Enjoy free univerzális lisztkeverékkel készíthető receptet.
Gluténmentes almás pite rizsliszttel és enjoy free lisztkeverékkel:
Az alábbi mennyiségekből egy kb. 20 x 40 cm nagyságú tepsit tudunk megtölteni.
- 250 g rizsliszt
- 250 g Enjoy Free gluténmentes lisztkeverék
- 200 g zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 db tojássárgája
- kb. 4 evőkanál tejföl
- kb. 1,5 kg alma, meghámozva, kicsumázva kb. 1,1 kg
- 20 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 marék durvára tört dió
Gluténmentes almás pite recept:
- Egy nagyobb dagasztóedényben / tálban keverd össze a rizslisztet, az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket, a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot.
- Tedd hozzá a 2 db tojássárgáját, a tejfölt, a zsiradékot és az egészet dolgozd össze hideg kézzel.
- Ha a tészta összeállt tedd a hűtőbe pihenni minimum 30 percre.
- Míg az pite tészta pihen készítsd el az almás tölteléket. Hámozd meg az almát és reszelt le nagy lyukú reszelőn.
- Tedd a reszelt almát egy nagy lábasba, add hozzá a kristálycukrot és a fahéjat és dinsztelt össze az egészet kb. 20 perc alatt.
- Ha a tészta pihent és meghűlt, gluténmentes liszttel meghintett deszkán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és sodrófa segítségével fektesd bele a tepsibe. A tészta egyik oldaláról indulva tekerd fel a tésztát a sodrófára és a tepsi széléről indulva tekerd le a tésztát a tepsibe fektetve. A tepsi szélén legyen a tésztából egy kis perem, de a nagy kilógó részeket vágd le, ebből lesz az almás pite tetején a rács.
- A diót késsel vagdosd össze és hintsd meg vele a pite tészta tetejét, majd kanalazd rá az almatölteléket.
- A levágott, maradék pitetésztából készíts rácsot a pite almás tetejére.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süsd meg a gluténmentes almás pitét.