Nem akarsz az omlós tésztával bajlódni, de szívesen ennél egy gyümölcsös pitét, Itt a megoldás. Gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető gyümölcsös pite, nem csak a friss gyümölcs szezonjában: meggyes tejszínes gluténmentes pite. Imádni fogjátok!
Meggyes tejszínes gluténmentes pite hozzávalói:
- kb. 1 kg kimagozott meggy
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 8 evőkanál rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 3 db nagyobb tojás
- 2 dl 35 %-os habtejszín
- 1 csipet só
Meggyes gluténmentes pite elkészítése:
- A kerek piteformát kend ki vajjal, majd szórj bele 2 evőkanál kristálycukrot és az körbegörgetve a formában egyenletesen oszlasd el a vajas felületen.
- A kimagozott, lecsepegtetett meggyet egyenletesen oszlasd el a piteformában és szórd meg az őrölt fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- Az egész tojásokat verd habosra, majd add hozzá a csipet sót, a maradék 4 evőkanál kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporos rizslisztet és végül a tejszínt.
- A sűrű masszát öntsd bele a piteformába. Egyenletesen, hogy szépen fedje mindenhol a meggyet.
- 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg a tejszínes pitét. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát. Ügyelj arra, hogy ne száradjon ki, de süljön át a közepe is.
- Hidegen lehet igazán szépen szeletelni. Porcukorral meghintve tálald.